2012-07-22 663 瀏覽
是晚一行十人慶祝生日早一星期訂檯, 老闆超好留左VIP房俾我地, 唔使嘈親其他客 我地早左到, 好肚餓, 先點左幾個涼菜食住等等1) 糖心皮蛋- 真正糖心, 少少辣點到即止, 正2) 燒本地生蠔 3) 燒原隻鮑魚- 加左蒜容燒, 好香, 有少少日本居酒屋風味4) 蔥油海折皮- 除左蔥油仲有紅椒吊味, 唔同一般係酒樓食個d, 海折好爽口之後終於齊人由於大部份朋友都唔食辣, 老闆就推介左香茜皮蛋+ 招牌酸菜魚煱 (我地揀小辣)香茜皮蛋湯底當然有水準至於招牌酸菜魚煱真係無得頂,連我呢個又唔好魚又唔好辣既都覺得正聽老闆講, 以前用原條桂花魚, 不過而家內地d 桂花魚有問題, 所以而家就用原條鯇魚, 又幾滑喎!開頭個湯底真係唔太辣, 食到最後, 朋友話愈來愈惹味, 加個米線應該一流, 可惜個陣已經飽到嘔火煱料入面最正一地係牛肉我地點左本地手切肥牛同牛頸肉兩種都好, 不過我比較欣賞手切肥牛, 因為真係新鮮唔急凍, 入口即溶, 無得頂!象拔蚌同鮑魚刺身真係好新鮮爽口, 我地都唔捨得淥熟來食, 哈哈其他食物包括各種丸, 菜, 響聆, 牛柏葉, 魚皮都係好味! 唔特別講lu我地一早買左個雪糕蛋糕, 老
是晚一行十人慶祝生日

我地早左到, 好肚餓, 先點左幾個涼菜食住等等
1) 糖心皮蛋- 真正糖心, 少少辣點到即止, 正

之後終於齊人
香茜皮蛋湯底當然有水準

火煱料入面最正一地係牛肉
我地點左本地手切肥牛同牛頸肉

我地一早買左個雪糕蛋糕, 老闆又有candle又借把利刀俾我地, 真係好~
其他waiters服務都好好, 有求必應, 無漏單, 抵讚!

埋單每人三百幾, 都係物有所值!

我地見VIP房出面都坐滿晒, 走個陣十一點幾都仲有人入座, 真係旺場!
一定再幫襯~!
2012-07-21