2011-08-24 4 瀏覽
只係隔左兩個月, 原來已經轉左手。 一入到去所有枱都唔同左, 望入去以為個 semi-salad bar 冇左, 原來唔係只係個 bar 細左, 少左野食咁解。一入到去 waitress姐姐就問我地要什麼水, 要檸檬水有汽定係冇汽, 我地定左一定, 驚死要比錢, 所以就話要5杯温水得;等左好耐都未有水又見到隔離枱有檸檬水飲而且睇落好似仲有汽... 唔通真係唔使錢有有汽檸檬水飲 過左一陣正想吹姐姐比水我地....... 水已經到..... 嘩! 真係熱嫁, 飲落仲有啖啖檸檬香味。我諗係佢地專成幇我地煲番熱D水。同以前一樣都係食意大利野, 不過選擇就少左.家陣有3種餐選擇1. 頭盤 + Pasta / Risotto ($88)2. 頭盤 + Pasta / Risotto / Main course ($118)3. 頭盤 + Pasta / Risotto + Main course ($138)而頭盤就係 salad bar,Pasta and Risotto就各一款, Main course 就有2個選擇。今次我地試左 Pasta, risotto 同一個 main cou

同以前一樣都係食意大利野, 不過選擇就少左.
家陣有3種餐選擇
1. 頭盤 + Pasta / Risotto ($88)

今次我地試左 Pasta, risotto 同一個 main course (香煎吞拿魚扒 with salad).

- Pasta 同risotto 都好有意大利風味. 份量適中 - 可讓客人可再嘗 salad bar 內其他美食, 味道唔錯.
- 吞拿魚扒只輕煎表面金黄, 而內裏生生地有軟滑感, 奈何味道普通.

至於 salad bar, 就唔係好多 choose. 有
- 羅馬生菜, salad 菜
- 抄 clam
- salami, ham ..etc cold cut
- cherry tomato
- fry eggplant

Overall, 食物水準唔錯, 環境優美, 服務好.. 係一個幾好同三五知己食飯既好地方。

2011-08-19