2024-01-09 310 瀏覽
朋友介紹左一間好食嘅砂鍋粥,是晚見涼涼地,就去試下先。地點在大角咀內街,都有啲難搵,而且附近好靜,唔講真係唔知呢度有野食呀😌餐廳六點先營業,我地早左到,店員示意可以到店內坐住睇餐牌先,廚房就快ready㗎啦。⭐乾鍋田雞先來一份乾鍋田雞,辣野啱哂送粥嘛,雖然好多辣椒,但其實食落只係微辣,一口接一口完全無難度,呢個辣度我覺得啱啱好😋田雞肉質鮮味,蛙身幾大啖啖肉,好正喎🤤⭐椒鹽九肚魚再黎一份椒鹽九肚魚,香口野同樣啱哂送粥,炸漿沒過厚,外層酥脆,內邊的魚肉嫩滑,入口即溶,加上蒜香辣椒香真係勁正😍⭐招牌砂鍋粥(細)最後就係主角砂鍋粥,加了蠔仔、乾瑤柱、鹹蛋、皮蛋,另外粥底本身有薑絲、冬菜、蔥花等,蠔仔鮮甜,瑤柱鹹香,加埋鹹蛋皮蛋真係色香味滿分🤤同埋細鍋都好大鍋,兩個人食一人分到五碗,飽到上心口😆食物好食又足料,環境靚靚好坐立。唯一唔明係收$10茶芥/位,但只有碟花生小食,水都係要問先有,如果有壺茶就完美了😎
朋友介紹左一間好食嘅砂鍋粥,是晚見涼涼地,就去試下先。

⭐乾鍋田雞

⭐椒鹽九肚魚

⭐招牌砂鍋粥(細)

2024-01-07