2019-12-20 131 瀏覽
個個都黎打卡,我地又黎下,講真影相出黎係幾靚既,但係間餐廳其實好細,仲要個位勁唔就腳,係一間好噏耷嘅酒店一樓。餐廳一眼望晒,每張枱都會擺啲好靚嘅杯同碟,似係土耳其個啲ceramics ,係靚的,但仔細睇好多崩花,最美中不足係間餐廳咁靚但係個廁所好似公廁咁,佢係乾淨企理的,之不過真係同出邊好大反差。食物方面,只能話係合格。黑松露意粉都係幾香既,但係唔知點解係甜味的,好古怪,帶子係新鮮彈牙的,但有少少唔夠熟。牛肝菌意大利飯不錯, risotto 有咬口得黎唔會太硬。森林和原野個擺盤好靚,隻 lady bug 好醜樣,整走左先影相會好啲。綠茶蛋糕唔係太好食,冇咩綠茶香味但係有嗰陣苦味,tiramisu 裡面係雪糕,咁雪糕冇理由唔好食嘅。潘多拉的盒子其實似水母,係敲碎左之後可以食嘅糖,不太甜,但好硬,驚咬崩牙。個 tart 都幾好食,好重士多啤梨味。依杯士多啤梨三重奏又係個樣好靚,但說穿了只是一杯士多啤梨奶昔,索價 88,為左影下靚相。總括來講,影相影一次就夠啦。

帶子黑松露意粉
牛肝菌意大利飯

牛肝菌意大利飯不錯, risotto 有咬口得黎唔會太硬。

森林和原野

潘朵拉的盒子

士多啤梨三重奏

總括來講,影相影一次就夠啦。
潘朵拉的盒子
士多啤梨三重奏