2022-10-18 103 瀏覽
李家炸雞一向係我favourite..有時睇睇下韓劇間唔中都諗起佢。今日黎開大角咀 門口見間分店座位闊落, 又燃點起我食炸雞既慾望。李家炸雞向來都大大件,外面脆卜卜內裡嫩滑😋😋今次我冇點到最愛既醬油味,陪同行朋友叫左蜂蜜蒜蓉同甜辣味。黎李家最好就緊係叫雙併, 尤其如果一個食辣一個唔食。而個人黎講,會覺得有骨既好味點。 一黎到 見到蜂蜜蒜蓉大大隻雞髀 真係流曬口水, 一咬落去又鬆又脆,加埋香香既蜂蜜蒜蓉味 ,真係好好味呀!甜辣味同樣大大碟, 又甜又辣超開胃, 十分惹味。兩款雞都超出色, 試過就知道點解深宵睇韓劇特別餓。今次除左炸雞,我地仲叫左 泡菜餅 加鐵板燒牛肉。泡菜餅同樣係大大份, 足餡料泡菜 加埋醬汁 食到lamlam脷呀。 鐵板燒牛肉,d牛肉超級入味,如果唔係怕食得太飽,我直頭想叫到碗白飯~yummy yummy嘢飲方面,我哋叫咗兩杯- Terra rita(他拿麗塔) 同埋NON-ALCOHOLIC BEERITA。Terra rita(他拿麗塔)好飲又靚。因為我哋其中一位揸車所以唔飲得酒。但呢杯NON-ALCOHOLIC BEERITA 有啤酒嘅味道,配炸雞真係一流。呢間分店
李家炸雞一向係我favourite..
有時睇睇下韓劇間唔中都諗起佢。

蜂蜜蒜蓉炸雞

甜辣炸雞

今次除左炸雞,我地仲叫左 泡菜餅 加鐵板燒牛肉。
泡菜餅

鐵板燒牛肉,d牛肉超級入味,如果唔係怕
食得太飽,我直頭想叫到碗白飯~yummy yummy
鐵板燒牛肉

呢間分店不只乾淨闊落,而且侍應嘅態度非常有禮貌,更加笑容滿臉。真係好加分
前菜
蜂蜜蒜蓉炸雞