2019-09-04 91 瀏覽
依間德國餐廳之前已經聽過好多次,係唔同地區都有分店,咁岩朋友話想食豬手,一於試一試依間德國餐廳~我地揀左位於大角咀既分店,由奧海城行過去大概只係十分鐘路程,而咁岩晏就我係旺角行完街,由旺角行過去,原來都只係十五分鐘左右既路程,地理位置比想像中方便~我同朋友約六點半,去到間餐廳唔洗等位就入得去,雖然樓面細細,但位置都好寬敞,店內裝修有格調,坐得相當舒服,好適合約埋三五知己食下飯傾下計😆👍🏻我地三個人一共叫左三樣野食,分別係「德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律」、「德國香腸拼盆」同埋「法式燒春雞(全隻)」。德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律,一上枱我內心哇咗一聲😍大大碟份量好足,豬皮炸得好脆好香口,肉質唔會韌,有時食德國豬手會好驚越食越鹹,但依間調味適中,唔會越食越口渴,配埋酸菜同沙律,十分之滿足🤤🤤🤤德國香腸拼盆($162),個人對香腸既種類其實唔太清楚,不過依間既腸仔肉汁豐富,超級juicy,薯角都炸得好好食,而佢個蜜糖芥末醬都好加分,一啖腸仔一啖點滿醬汁既薯角,正!😍法式燒春雞(全隻)($158),同樣份量好足!皮烤得好脆,火候抵制得相當好,內質唔會過老,食落唔會話好鞋,左邊白色既醬同樣都係好加分,

德國鹹豬手

德國香腸拼盆
法式燒春雞(全隻)
法式燒春雞(全隻)($158),同樣份量好足!皮烤得好脆,火候抵制得相當好,內質唔會過老,食落唔會話好鞋,左邊白色既醬同樣都係好加分,好creamy,雞肉點埋個醬perfect match🤤
Das Bier Lager
Das Bier Lager($72),性價比好高,勁大杯!依隻啤酒好適合女仔飲,唔會好苦,相當易入口,同時亦都唔會溝淡啤酒入面既小麥香味,十分推介👍🏻
德國鹹豬手
法式燒春雞(全隻)