2023-05-02 482 瀏覽
特登去大角咀搵下野食,經過呢間小店貌似不錯,晚餐價錢平,平均$70就可以食到一碟飯或意粉,其他餐廳因為要等位嘅關係,所以就入咗威尼斯餐廳醫肚😉 晚餐大概十款,但意粉或意大利飯嘅選擇就大部份都係忌廉汁,肉類有西冷,黑毛豬,羊架,所有餐都跟香草蜆肉忌廉湯同熱飲💥紐西蘭西冷牛扒配胡麻沙律,飯/意粉$118沙律菜新鮮,非常爽脆,配上胡麻汁剛剛好✨ 牛扒有2塊,2塊牛味淡,而且質素不一,其中一塊比較overcooked, 鞋身😅 意粉用左青椒同洋蔥炒,唔太油但好淡口,建議可以加蒜炒香意粉💥炭燒雞扒意大利飯$64好失望,雞扒並不是炭燒的,味道偏甜,而且肉質幾”梅”, 無應有的咬靭度,而且都多小肥膏😩意大利飯都煮到好淋,汁醬係好白嘅忌廉加芝士,食左半碟已經覺得好漏🥺總括而言,價錢平,但滿足唔到味蕾💥

💥紐西蘭西冷牛扒配胡麻沙律,飯/意粉$118

💥炭燒雞扒意大利飯$64

總括而言,價錢平,但滿足唔到味蕾💥