2022-11-19 1452 瀏覽
見每次去disney都食快餐,臨近Halloween嘅weekend去四處都係人,咩game都要等個幾鐘而仲有排都未放煙花,反正點都要排隊所以我地就決定去大街餐廳食個proper嘅Halloween dinner~ 厲害啦,由五點九排左差唔多一個半鐘先入到去。大街餐廳係Coca Cola嘅主題餐廳,menu上唔少菜色都會添加Coca Cola旗下品牌飲品嘅元素,都幾特別。Set dinner包前菜/湯、$290 - $340主菜、汽水。前菜/湯我地揀左蘑菇忌廉湯同香煎鮮蝦 ·蒸魷魚卷配芒果莎莎及雪碧青檸醬。蒸魷魚卷裡面釀左類似魚肉嘅野口感好特別,鮮蝦則似蒸多過煎,但加淺綠色嘅海綿蛋糕碎做伴碟未免太搞笑,心唸係咪甜品師傅落錯手~主菜order左海鮮燴飯配本菇及番茄同香烤牛柳配豌豆蓉、炒雜菜及可口可樂百里香汁。海鮮燴飯份量唔多但味道唔錯。網上食評對香烤牛柳嘅評語好極端,話好睇運氣彩數,今次比想像中好,牛柳唔會硬繃繃。加$45可配甜品,我地order左Duffy and Friends Waffles 配雜錦草莓及雲呢拿雪糕同大街特色甜品。Waffles雖然烘得有d燶,但都見到Duffy a

香煎鮮蝦 ·蒸魷魚卷配芒果莎莎及雪碧青檸醬
蘑菇忌廉湯

海鮮燴飯配本菇及番茄
香烤牛柳配豌豆蓉、炒雜菜及可口可樂百里香汁

加$45可配甜品,我地order左Duffy and Friends Waffles 配雜錦草莓及雲呢拿雪糕同大街特色甜品。Waffles雖然烘得有d燶,但都見到Duffy and Friends圖案,佢嘅fans應該會好開心。大街特色甜品有朱古力慕絲、檸檬蛋糕乳酪燕麥慕絲、雪碧蛋黃醬,賣相100分好精緻,味道就見仁見智啦~
Duffy and Friends Waffles
大街特色甜品

食物未至於難食,畢竟主題樂園餐廳菜式都以賣相同gimmick為主,一次半次貴唔貴豐儉由人,只希望係peak hours時候改善operation flow令吉檯可以快d入客。

Menu-

2022-10-29