2014-10-29 2194 瀏覽
有一晚要係屋企趕住做project,連落街食飯都冇時間,於是就諗住買個外賣返屋企一邊食一邊做,最後我決定叫一間係屋企附近叫蕃滿門既餐廳。於是一個人就叫左個餃子雙拼(雞軟骨+泡菜)配蕃茄湯飯。($40)將外賣拎到返屋企之後,發現餐廳都幾細心,將湯同飯分開裝,以免啲飯會"林"得好快,同埋仲附送炒蛋添😋湯撈飯以前就食得多,但蕃茄湯撈飯真係第一次食。食落感覺到味精唔重,加上有啲酸酸地開下胃,本來冇咩胃口,但食食下都食晒成個飯~如果鐘意食蕃茄既話,呢個湯飯一定更加岩你口味,因為佢地唔係得呢蕃茄碎係湯入面,而係兩大粒完整既蕃茄但係相比之下佢地既餃子就有啲遜色。餃子皮一個太"林"一個就太硬入面既料都係一般但整體黎講,呢間餐廳不論味道、價錢、質素都幾高下次一定會再光顧
入面既料都係一般

但整體黎講,呢間餐廳不論味道、價錢、質素都幾高
下次一定會再光顧
2014-10-29