2017-01-01 259 瀏覽
為食豬呢日去大埔玩,去到呢間cafe食個brunch。呢日係周末,過咗正常午餐時間都仲要排隊。deluxe full English all day breakfast: 呢個all day breakfast一上枱,餓咗一陣嘅為食豬對眼就發晒光。包括咗好多種類嘅嘢,啱晒貪心嘅為食豬。其中炒菇嘅份量唔少,加咗少少香草炒,菇味好濃郁。黑松露炒蛋雖然炒得唔算滑,但有香濃松露味搭夠。為食豬最欣賞係兩個好似窩夫,又似蛋糕嘅糕點。切開入面唔會乾爭爭,帶少少濕潤,比較似軟熟版嘅窩夫,帶啲蛋香味。就咁食其實已經好好味,加埋附上嘅cream,就變成一道甜品,好滿足。千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅: 本來為食豬都擔心係咪超薄批,好彩最後都係厚批。可以見到用料都唔少,每一塊都有一粒帆立貝,仲有蟹棒同唔少蟹籽,芝士都唔少嘅。 為食豬覺得批底做得唔錯,個底焗得脆卜卜,中間都仲保持鬆軟。呢兩款食品都跟一杯餐飲,為食豬就揀咗咖啡同檸檬蜂蜜,兩杯都不過不失。見隔離枱嘅甜品好吸引,下次可以試埋。
為食豬呢日去大埔玩,去到呢間cafe食個brunch
。呢日係周末,過咗正常午餐時間都仲要排隊。
。包括咗好多種類嘅嘢,啱晒貪心嘅為食豬

見隔離枱嘅甜品好吸引,下次可以試埋