我住係大埔, 唔出街時都會係大埔四圍"搵食"紅番茄餐廳選係大埔少有嘅Cafe, 可以約朋友慢慢食下野,傾下計, 我間中一個人都會去high tea, 因Cafe有雜誌睇, 一個人都唔會悶. 環境OK架.午餐我食過幾次, 通常每日有3款指定午餐, 有水準架, 我最中意食佢地嘅意粉. 尤其芝士焗肉醬意粉, 回味無窮. 話明紅番茄餐廳, 佢地招牌係番茄湯, 所以一定要試. 好濃好足料!下午茶我最愛係雞扒旦撈出前一丁, d汁好味, 旦好滑, 雞扒都好夠味不過, 我最唔滿意係D侍應, 完全唔識做生意, 又冇記性, 又唔夠主動, 總之唔得醒目啦, 佢地未至於冇禮貌, 只係個腦唔識轉彎, 我去咁多次都唔見D侍應有進步過如果唔係D野好食, Cafe環境ok, 以D侍應嘅服務, 我覺得呢間野真係唔會生存到而家...
我住係大埔, 唔出街時都會係大埔四圍"搵食"

2009-06-06