2023-08-20 573 瀏覽
同父母外出食晚飯,揀左稻香 茶居,起碼坐得適服啲同埋有位。職員態度可以,但酒樓衛生真係麻麻⋯餐具有漬,唔止一個😓 要叫職員換過比我⋯餐具真係要用滾水碌過架。茶居用上自動煲水器,既可煲水亦可加水,其實係方便,但要再三問職員點用先知當中一二,我以為係自己蠢和無知先唔明白,但目測其他枱既食客都問緊同一樣野🤔🙄而食物上,普普通通,唔係好好食亦非難口;而價錢上,係幾優惠;而食材上,好明顯係將價就貨⋯📍雙重鮮味價 $128 (推廣)1️⃣ 黑松露豚叉燒用爐盛著上枱,令到啲叉燒熱住食,唔錯。而叉燒鋪上黑松露醬,主要係瘦叉,算腍而且蜜汁豐富呀⋯2️⃣ 金湯明蝦金湯都有豐富蝦味,都幾好飲;內裡有一打12隻上湯蝦,配上魚腐、勝瓜。配菜味道唔錯,但上湯蝦既口感認真麻麻,雪藏蝦而且肉質較霉!?🤔 我阿爸食了2隻就冇再食了📍荷香古法龍躉件 $108用蒸籠鋪上大荷葉上,一籠大概有8件龍躉肉,用上蒜蓉蒸,幾惹味;龍躉肉質尚算ok, 而且啖啖肉,要撈白飯食既。📍鍋燒黑椒牛仔骨 $108即叫即整用鍋上,老遠都聞到穫氣味。其實都幾多汁和濃味,用上大量配菜,例如洋蔥,青紅椒,亦有薑片⋯至於牛肉骨呢,肉質唔算腍身,亦有筋,我尚算ok
同父母外出食晚飯,揀左稻香 茶居,起碼坐得適服啲同埋有位。

📍雙重鮮味價 $128 (推廣)

1️⃣ 黑松露豚叉燒

黑松露豚叉燒

2️⃣ 金湯明蝦

金湯明蝦

📍荷香古法龍躉件 $108

荷香古法龍躉件

📍鍋燒黑椒牛仔骨 $108

即叫即整用鍋上,老遠都聞到穫氣味。其實都幾多汁和濃味,用上大量配菜,例如洋蔥,青紅椒,亦有薑片⋯至於牛肉骨呢,肉質唔算腍身,亦有筋,我尚算ok, 但長者食就未必太韌了。不過佢多汁,用來撈飯係幾唔錯既⋯
鍋燒黑椒牛仔骨

我都讚下傳菜部既職員,都好禮貌,會同你講: 講慢用!’ 次次都有講

整體用餐體驗幾一般,從地面上一樓用餐,可以搭扶手電梯上;至於飯後要走回地面,要落樓梯,有冇升降機呢,職員唔會同你講,只叫你落樓梯⋯😑試問要長者一步一步咁行,係幾唔方便;味道上亦很普通⋯基本上要令人回頭再光顧,我個人而言係會卻步

事後食評:

味道:3.0/5.0