2024-01-19 391 瀏覽
最近因備有肚餓,就去咗間近日話題嘅日式火鍋店大快朵頤。第一擺試呢間嘅極上美國牛小排,真係驚喜到我!肉質軟滑得滯,放落湯裡面轉個兩圈,已經熟得剛剛好,食落去簡直係嘩!肉汁爆棚,滿嘴都係牛肉嘅醇厚風味😍。特選嘅辣湯底同昆布湯真係百搭,辣得黎唔會太辣口,湯底恰到好處嘅鮮味,令個人暖笠笠。啤酒豬肉同牛肩肉都非常適合火鍋,但對我嚟講,當晚星星之光一定係佢哋家嘅肥牛。每片肥牛薄切得嚟準確,火候一掌握就會有非一般嘅口感,好似係口中慢慢溶化。而家講下配菜,鮮蔬滋味正!生菜脆口,我仲發掘到紅心大根呢個新寵兒,鮮甜得嚟又清新,同牛肉嘅油膩滋味相得益彰,令人食得咁開心!火鍋裡面仲有好多彈牙嘅丸子同好味嘅麵食,滿足到我呢個貪心鬼😋。環境乾淨衛生,係個放鬆心情,同三五知己一齊歎美食嘅好地方。真係食得開心,食得滋味啊!🎉🍲🥬