ITSUMÉI
2024-04-27 17 瀏覽
今日同老公拍拖去左大埔墟 行行下想食鐵板燒「燚」 餐廳環境比較暗 比人感覺好有格調 座位向上望可以見到有個魚缸 好特別煙三文魚沙律🥗用三文魚卷住啲沙律菜 旁邊有車厘茄同龍珠果 下面做黑醋打成泡沫做嘅沙律醬 好開胃🤤帶子海膽刺身🍣帶子大大粒 好鮮甜 海膽好肥美 旁邊有魚子醬 wasabi 黎可以醮啲黎提味 亦有櫻桃蘿蔔黎清清口入面味道 好貼心啊鮑魚配法包🥖擺盤好有心思 牛油蒜蓉味超香 食落去個感覺十分驚喜 老公讚口不絕 咁嘴刁既佢都講左幾次好好味😋鵝肝配法包🥖法包上面有芒果蓉同cream 酸酸甜甜可以解鵝肝油膩感 再配黑醋醬一流👍🏻雞扒🐥可以連埋蒜片一齊食 又或者可以醮下辣菜汁 唔會好辣反而有一種酸酸甜甜既口感😋牛扒🥩同雞扒一樣有蒜片 烹調時加入左大量蔥蒜 好香口 牛肉味都好濃🙈啤酒🍻每人一杯大大杯既啤酒 同老公啤啤佢🤣🤣

煙三文魚沙律🥗

帶子海膽刺身🍣