2017-12-14 106 瀏覽
我同老公都好鍾意食泰菜,有時仲會專登出去九龍城食或者去大尾督食。之前係facebook見到有人介紹大埔有間新開食泰菜,所以就決定等老公放假去食,果然有驚喜喎真係,裝潢得又舒適,食物質素都好高質喎!當日大約七點左右都已經好多人啦。等左一陣就有位哩杯個名堂勁丫,叫爆脆芒果園,好大杯丫😍佢係將芒果打成沙冰,上邊再放Cream,再散爆谷,好濃郁既mango味我最愛。哩個椰青叫夏日芭東沙灘🏖️將椰肉打成冰沙再加椰汁,好香濃既椰汁味丫,又係我大愛既味道。食泰菜點少得串燒。分別有豬、牛、雞。我最鍾意係牛,再加埋個醬汁真係好惹味丫點左個泰式炒蜆,一碟都好多丫,最緊要既係洗得好乾淨個醬汁辣辣地好正丫,材料又新鮮。見好多人點哩個食,我地又點黎食,個賣相都好靚丫,出面食菠蘿炒飯都只係比一半個菠蘿上碟,佢哩度有成個上,仲要有大量肉鬆,炒飯味道一流又多料。下次黎都要再食番仲有個開胃小菜就係青木瓜沙律。味道酸酸地食完真係好開胃,木瓜又爽口。搵到間近近地食泰菜既地方啦下次叫埋班朋友一齊黎食先。點多d唔同款式食物。
當日大約七點左右都已經好多人啦。等左一陣就有位

我最愛。

點左個泰式炒蜆,一碟都好多丫,最緊要既係洗得好乾淨
個醬汁辣辣地好正丫,材料又新鮮。
又多料。下次黎都要再食番
搵到間近近地食泰菜既地方啦
下次叫埋班朋友一齊黎食先。點多d唔同款式食物。
  • 菠蘿炒飯
  • 串燒