2024-03-19 23 瀏覽
今日往太和出席講座,之後往bier and essen食午餐,見到餐牌有weekend brunch menu,於是我點了燒汁雞扒芝士漢堡配薯條,加配羅宋湯,蒜蓉包和凍奶茶,羅宋湯味道熱辣辣,甜度適中而不太辣,而且湯內有蕃茄和西芹,食落爽口,整碗羅宋湯飲落口感滿足,蒜蓉包食落香脆,蒜蓉味道香濃,主菜燒汁雞扒芝士漢堡,燒汁雞扒大大件,食落肉質鮮嫩啖啖肉,燒汁味道香濃帶甜,配菜蕃茄和生菜食落開胃爽口,芝士味道香濃,面包熱辣辣,整個燒汁雞扒芝士漢堡材料豐富,食落口感滿足,薯條炸得金黃香脆,佐酒一流,最後凍奶茶茶味香濃,飯落奶味香滑,餐廳環境舒適,有足球直播,晚上睇球賽一流,而且餐店有很多德國鹿和足球裝飾,很有特色,餐廳食物美味滿足,食了一頓好味brunch
羅宋湯和蒜蓉包

燒汁雞扒芝士漢堡拼薯條