2015-08-24 1248 瀏覽
近太和新開日本料理, 以同區嚟講, 價錢算中上 但係一分錢一分貨, 間唔時食下好野對辛苦工作都係一種慰勞, lunch同同事嚟試下先講裝修, 光猛舒適, 有梳化及bar台, 而且都是用木為主, 感覺好和諧到食物, 先奉上每人一杯熱茶, 之後點了魚生飯定食, 天婦羅定食, 甘海老蓉海老海膽反定食, 定食有跟沙律, 麵豉湯, (蟹捧)蒸蛋, 甜品魚生分量絕對夠, 唔似出面貴又量少, 除左三文魚, 仲有油甘, 帶子同蝦, 而且鮮味十足, 飯夠軟又帶微甜, 好岩食, 另外海老海膽飯,三大隻鮮甜牡丹蝦,海膽同甘蝦蓉, 呢個配搭好正, 值得encore...另外要一提係個蒸蛋, 不但好滑,裡面仲係用蟹捧唔係蟹柳經已贏晒😋😋總括食物係有質素, 店員服務又周到, 希望一值keep到水準同識食既客人啦, 加油!有機會要嚟食晚餐先得!
有機會要嚟食晚餐先得!
魚生飯定食
甘海老蓉海老海膽反定食