2010-09-07 52 瀏覽
大埔中心其實都好多間餐廳, 但我咁耐都未試過呢間老店, 因為DADDY唔食得辣, 但今日佢豁出去喇~~ 本來呢個下午茶時間, 我諗住都係食TEA SET, 但係一入到去坐, 咦? 在坐既客人全部都係食緊碟頭飯黎既?? 咁好啦, 今次放棄TEA SET, 就試下佢既午餐喇~~原來可以ORDER唔辣既, 咁DAD都放心D A餐-巴基斯坦咖喱雞飯+凍檸七C餐-馬來沙爹牛肉飯+熱鴛鴦本來想食出名既咖喱牛腩飯, 但DAD話已經叫左沙爹牛就唔好再叫牛, 好啦~~首先黎既係飲品之後咖喱雞飯, 再黎牛肉飯巴基斯坦咖喱雞飯 - 咖喱味濃,2大件雞胸, 唔會"鞋", 其實我會prefer有少少辣味, 不過為左dad既著想, nvm, 下次啦~~馬來沙爹牛肉飯 - 本人覺得咖喱比較好, 平時沙爹汁會有點花生及甜味, 但現在好似缺乏左, 或者馬來既唔同配方~~ 牛肉比較韌, 不過都份量十足兩碟飯既同通點係超多飯, 可能因為顧客大部份係男士, 以我所見, 十位有九位都係, 男士食量比女士好, 呢項都係賣點黎既~~熱鴛鴦 - 咖啡味蓋過奶茶味, 不過唔會苦或澀, 不錯等我下次試下佢個咖喱牛腩麵既下午茶餐先

原來可以ORDER唔辣既, 咁DAD都放心D

A餐-巴基斯坦咖喱雞飯+凍檸七
C餐-馬來沙爹牛肉飯+熱鴛鴦

首先黎既係飲品
之後咖喱雞飯, 再黎牛肉飯

熱鴛鴦 - 咖啡味蓋過奶茶味, 不過唔會苦或澀, 不錯

等我下次試下佢個咖喱牛腩麵既下午茶餐先
menu