2015-05-25 299 瀏覽
今日同好紙美喺呢頭閒盪,路經此地~見有班人喺聚集.8掛抬頭望下~阿婆豆腐花~聽過個名好耐,但一直都冇咩機會試~紙美見咁環境話想去襯下熱鬧所以排埋一份~哈~~舖頭真係好細,一眼睇晒坐唔到10個人,有唔少人都係買外賣我地迫左入去坐下~可能係老字號,所以枱櫈都殘殘地~好有古老感覺~乜都唔洗睇,因為冇其他野可點,服務員哥仔都只係問左句''要凍定熱''...最後叫左兩碗熱的~我個人覺得熱的豆腐花先食到香滑...唔洗30秒就上枱~雖然話係熱,但係唔會出晒煙,加左少少黃糖,添加點甜味,豆腐花一入口又香又滑~留唔住喺口中已經流左入食道...雖然有少少熱咀,都會令人忍唔住再食多啖~果然係名不虛傳!!簡簡單單又有風味!!由排隊到埋單走成個過程都唔洗10分鐘,平平地令人感覺好滿足!店舖本身冇洗手間設備~要解手的話都唔知應該去邊到好...唔係地胆都唔識搵~!唯有忍耐一下,搵個好地方解手了總括黎講..簡簡單單價廉物美~飽肚就走~遊盪充電的好地方~
所以排埋一份~哈~~
舖頭真係好細,一眼睇晒坐唔到10個人,有唔少人都係買外賣
最後叫左兩碗熱的~我個人覺得熱的豆腐花先食到香滑...
總括黎講..簡簡單單價廉物美~飽肚就走~遊盪充電的好地方~
2015-04-01