Tipsy Restaurant & Bar

🔹大坑一向係搵食地標,好多隱世又好食既餐廳🍴都響呢度落腳,今次約左朋友黎到Tipsy食西班牙🇪🇸菜,店內位於一樓,響蓮花宮西街左轉搭lift上去就是了。餐廳每位侍應都接待有禮,有笑容😊,值得加分。🪑座位闊落舒適。燈光柔和,👭👭很多人過來慶祝生日和聚會。🥩Charcoal Grilled Wagyu M6 Ribeye和牛肉眼扒 300g $398肉眼扒厚薄適中,帶有碳燒焦邊感覺!很有牛肉味!7成熟,牛肉味濃,肉質軟淋juicy!🐷Roasted Spanish Suckling Pig with Red Cabbage Sauerkraut 西班牙燒乳豬伴紅菜頭 $348西班牙餐廳必點西班牙國民菜燒乳豬!乳豬皮薄帶脆,皮脆內嫩!紅菜頭酸酸甜甜的,正好解肉膩感。🍟每枱都點甜薯條,切成幼條狀的金黃蕃薯條,略嫌鹽巴灑上不夠均勻,有些味道較重,沾上自制蜂蜜酸奶,味道幾夾薯條香脆!🥔Mashed Potato with Black Truffle Coulis黑松露馬鈴薯泥$78忌廉味濃!黑松露香氣撲鼻!薯泥幼滑!🆓如果Scan & follow 社交平台, 餐廳會Free dessert🎊 !

和牛肉眼扒 300g $398

黑松露馬鈴薯泥$78
忌廉味濃!黑松露香氣撲鼻!薯泥幼滑!

🆓如果Scan & follow 社交平台, 餐廳會Free dessert🎊 ! 由於筆者吃不下了,下次再訪要留肚食甜品🍮!