2013-06-30 12 瀏覽
上次試過拉麵來, 得出不會再去的結果(就係係OPENRICE見到COMMENT好D而達磨則有好多惡評). 今次決定試下達磨, 下午3點唔駛等位1. 湯--選了豚骨湯, 和拉麵來一樣杰, 但沒有拉麵來的苦澀味(本人不太愛太杰的湯, 這兒的還可接受, 不會濃到苦)2. 麵--這兒的麵沒有像"拉麵來"的麵那樣淋得不像話(在拉麵來我已經選最硬的), 這裡的麵有咬口, 是我喜歡的硬度.3. 叉燒--不是入口即溶的口感, 肥肉較少, 但食落有一陣類似西班牙火腿的油香味4. 蛋--這裡的麵已經有蛋, 不像拉麵來那樣要加(糖心但無咩蛋香味, 一般)連一支可樂92蚊, 價錢和拉麵來差不多但整體質素比拉麵來高出好多. 但經過會再來食, 拉麵來就唔會再去. 食野都係要講個人口味

2013-06-30