2023-12-29 69 瀏覽
呢間人氣韓式燒烤餐廳,之前已經book mark 想試吓,去開睇Movie 就順便book 定食韓燒,星期日都有lunch set,有燒肉,石鍋飯,豆腐海鮮㻛同其他韓式菜式,價錢都算抵食。一坐低店員就送上五小碟前菜,有泡菜、菠菜豆芽、海帶絲,蘿蔔絲同係馬蹄糕條,加$40 仲可以任叫前菜,呢個必定要加,五款小菜,我最喜歡泡菜,因為微辣又帶點甜味,好食,蘿蔔絲辣辣地又好食,我地都添咗三四次。今次叫咗兩個lunch set 包木槿牛肉蛋飯,雖然我不吃牛肉,但賣相相當出色,我就夾起D牛肉,生雞蛋加蔥撈勻後,再配埋啲前菜一齊食,其實已經好正🤤。熟成韓式醬油三吃 - 主打牛肉,有和牛牛小排、慶州黑毛豬五花肉、水果醬油挑骨雞翼,份量都唔少,朋友話調過味道的和牛牛小排都唔錯,燒起味道香濃,雞翼起了骨燒好後幾香口。黑毛豬燒肉特選 - 主打有汁燒豬皮、韓式豬腸、慶州黑毛豬五花肉、水果醬油豬梅肉 ,慶州黑毛豬五花肉肉質不錯,燒豬腸同豬皮好出色,最有驚喜是豬梅肉,豬梅肉是帶甜的韓式醬油醃法,口感柔軟,一啲都唔乾很好吃😋。每份餐重有蓮藕片,南瓜片同冬菇,三款蔬菜都好新鮮。朋友同我都覺得牛與黑毛豬都係有質素的,正

每份餐重有蓮藕片,南瓜片同冬菇,三款蔬菜都好新鮮。

朋友同我都覺得牛與黑毛豬都係有質素的,正所謂豬有豬味,牛有牛味🤣😂。

小貼士:
呢間係人氣店,記得係open rice book 位。
2023-12-17
  • 前菜