大圍小店多如尖沙咀廣東道名店,能夠長期人氣高企,keep住有人龍,質素一定有番咁上下~小霆子揸車,唔洗由大圍站行過去咁遠,點知紅色暴雨下仍然要排隊等位,只是無左平常週末的成大堆人,變左細堆人~盒子吐司 E For Egg名物金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司~呢個組合真是點計都無得輸,sure win,連一向高傲的小霆子都話好食!軟殼蟹鬆脆,唔會乾曬,入面都juicy,有沙律的少少酸味,令個吐司好醒胃,食極都唔會覺得膩和濟~特色飲品出色有創意開心果特調~個人對開心果味特別偏好,之前小成子整開心果甜品,食到我停唔到口,所以今次一見到cafe唔常見的開心果口味,點會唔叫呢?!開心果配豆腐,都幾特別,豆腐味都好出,開心果香味可再濃多少少。飲品稍為杰身,不過I love it~竹炭黑芝麻鮮奶~芝麻味無咁甜,男士首選,杯飲品一上黎好有中國水墨畫feel,小霆子表示幾解渴~其他食品可以不試黑椒十勝牛肉定食配温泉蛋~其實預左主食非佢強項,不過小霆子係男士,總要頂一頂肚啦!其實呢個基本組合都唔會差得去邊,樣樣食材都無乜特別,味都無特別。日韓炸雞拼盤~日式炸法ok juicy,韓式造法恕我地唔夠受得辣,

盒子吐司 E For Egg名物

特色飲品出色有創意
~

其他食品可以不試
日韓炸雞拼盤~日式炸法ok juicy,韓式造法恕我地唔夠受得辣,我地三個都食左一舊就放棄

• 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司