餐廳: BRICK LANE (圍方)
資訊:

2023-10-02 267 瀏覽
今日去咗大圍新開嘅商場「圍方」吃飯。選擇了一間我向來喜歡的餐廳Bricklane。餐廳以紅磚牆和白色為主調,配合餐廳的主題。🐠地中海鱸魚柳鱸魚煎得香脆,肉質好軟滑,做到完美嘅外脆內軟嘅口感!配菜有沙律菜、蕃茄、黑橄欖、柚子,非常新鮮。沙律略嫌放得比較多油,整個碟都浸著油,如果放少點油就會更加理想呢。🍔炸雞漢堡炸雞漢堡配醃捲心菜、甘荀、洋蔥、墨西哥青椒、自家製韃靼醬,和薯條。雞肉炸過之後仍然保留多汁嫩滑,漢堡包表面有烘過,薯條是粗薯條,非常香脆。🍰芒果芝士蛋糕吃起來有好濃嘅芝士味,配搭芒果令整個甜品感覺沒有那麼膩。🍵草莓拿鐵草莓拿鐵甜度適中,唔會有很假的藥水味,泡沫香滑濃郁。

地中海鱸魚柳

🐠地中海鱸魚柳

炸雞漢堡

🍔炸雞漢堡

芒果芝士蛋糕

🍰芒果芝士蛋糕
吃起來有好濃嘅芝士味,配搭芒果令整個甜品感覺沒有那麼膩。

玫瑰拿鐵

🍵草莓拿鐵
草莓拿鐵甜度適中,唔會有很假的藥水味,泡沫香滑濃郁。
地中海鱸魚柳
炸雞漢堡