2022-09-07 1982 瀏覽
呢間野你唔係BOOK枱真係唔會有機會食到成間店入面得14個位度,全間野真係有限地做到2人一枱講真,坐得舒服就唔好諗啦~ 雖然用餐時間有90分鐘~但我估都唔洗90分鐘就可以閃人個隻XD蛋包飯水準都叫幾好,茄汁飯底個酸度都夠,唔係一味死甜(即係落左茄汁炒但加大量糖個隻)咁我覺得已經叫好好,飯粒屬於乾身系列既飯就係日本米定台灣米? 因為我自己就覺得個飯粒唔似珍珠米咁圓身咁我地叫左個經典日式牛肉醬汁蛋包飯 + 咖哩蛋包飯 2個都加左錢配餐湯 + 前菜 + 飲品另外叫左份南蠻炸雞經典日式牛肉醬汁蛋包飯個醬汁真係幾好味,我自己覺得係好岩配呢個蛋包飯但唔知係咪影相影耐左,個蛋包飯個蛋切落去就無自己分開2邊咁囉呢下有DD失望既。咖哩蛋包飯 我開頭諗住佢係甜甜地的日式咖哩~ 原來又唔係,咁我就只係覺得咸左DD配呢個同樣既茄汁底飯就有DD怪怪地咁反而最驚喜係個餐湯,個麵豉湯做得相當出色咸味夠,又足料,有海帶,本菇同埋豆腐粒,個味真心唔錯~日本蜜瓜梳打 / 日本波子汽水味梳打反而蜜瓜個個出奇地好好飲~XDD南蠻炸雞就真係好咸,但肉質方面所以就乾身啦~ 但如果下次黎就未必會再叫總括黎講,由於太難BOOK的關係
呢間野你唔係BOOK枱真係唔會有機會食到
成間店入面得14個位度,全間野真係有限地做到2人一枱

講真,坐得舒服就唔好諗啦~ 雖然用餐時間有90分鐘~

但我估都唔洗90分鐘就可以閃人個隻XD
經典日式牛肉醬汁蛋包飯

咁我覺得已經叫好好,飯粒屬於乾身系列既

咁我地叫左個經典日式牛肉醬汁蛋包飯 + 咖哩蛋包飯
2個都加左錢配餐湯 + 前菜 + 飲品
另外叫左份南蠻炸雞

經典日式牛肉醬汁蛋包飯
個醬汁真係幾好味,我自己覺得係好岩配呢個蛋包飯
呢下有DD失望既。

配呢個同樣既茄汁底飯就有DD怪怪地咁
麵豉湯

反而最驚喜係個餐湯,個麵豉湯做得相當出色
咸味夠,又足料,有海帶,本菇同埋豆腐粒,個味真心唔錯~
前菜

日本蜜瓜梳打
日本波子汽水味梳打

日本蜜瓜梳打 / 日本波子汽水味梳打
反而蜜瓜個個出奇地好好飲~XDD

南蠻炸雞

總括黎講,由於太難BOOK的關係同埋加上未去到到話想再食個份衝動囉真係
2022-08-18
麵豉湯