2020-11-22 2303 瀏覽
大鄉里出城,性價比達人「有驚喜的良心夜茶店」地點:沙田食店:616 客香邨消費:$156食品:斗門蝦餃、金牌燒賣、螺片棉花雞、南翔小籠包、香煎蘿蔔糕、香滑鮮蝦腸粉一般茶樓既小籠包都無咩驚喜,比較普通,呢間都唔例外,只不過係個人偏好,如果見到任何食店有小籠包的話,都會叫一籠試一下 🤭蘿蔔糕,同樣地無咩驚喜,正正常常,本人食蘿蔔糕其實主要係以食醬為主,蘿蔔糕為副,甜醬、辣醬勁多,同食齋腸粉一樣 😂終於入正題,介紹好野食 👍 我發覺呢間夜茶店逢係同 “蝦“ 有關既食物,質素都十分好 ❤ 蝦餃、燒賣、腸粉,入面都勁多蝦,而且十分大隻 😍 唔似一般茶樓、酒樓咁,食到雪藏味,而且蝦又少又細隻,過份呃錢 😡 所以蝦餃、燒賣、腸粉,真心推薦俾大家一試 💛最後,意猶未盡,叫多一盅螺片棉花雞,同樣出色 😋 絕無偷工減料 👍環境:🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟性價比:⭐⭐⭐⭐總結:一般夜茶價錢都比較貴,但 616 客香邨價錢方面比較貼地、平民,十分適合我呢 d 講求性價比既食客,叫左六款食物,食物質素又唔差,而且又唔會趕你走,都係 $156,我覺得算係公道 👍
大鄉里出城,性價比達人
「有驚喜的良心夜茶店」

地點:沙田

價錢:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:⭐⭐⭐⭐

2020-11-19
$80 (宵夜)
  • 螺片棉花雞
  • 香滑鮮蝦腸粉