2013-01-08 223 瀏覽
老公話新開一間食店,於是約埋朋友一齊黎試 有室內室外座位,今日天氣都比較凍,我地都選擇坐室內,店舖內唔係好大,大約有十六個座位,睇得出係有heart既家庭式經營,我地一睇餐牌,嘩,價錢好抵ar,一碟意粉都係三十幾四十蚊碟,心諗應該唔係好大碟,所以order埋小食呢個西多食得好方便, 一舊一口,有花生味or草莓味,老公order咗大路既花生味,當然好味la,又唔油膩,而且麵包食落仲好有彈性,下次要試埋草莓味之後我地4個人分別order咗卡邦尼意粉$40,我成日都覺得呢個看似簡單冇咩料既意粉,一食就知呢間餐廳煮得好唔好,呢間當然唔錯,d汁唔會太多or太少,味道亦唔會過咸,值得一試熊本霜降牛粒意大利粉$48,呢個簡直超值,牛粒並唔係用普通牛,有和牛既味道,好有牛味,食落口仲散發牛脂既香味,yummy!!茄汁肉醬牛丸篇意粉$38,呢款普普通通,但勝在個汁夠開胃,而且價錢好抵食,大大碟經典拿破崙$48,有唔少既中蝦,味道特別,看似茄汁,但食落有少少咸味P.S: 呢度既意大利粉仲跟埋餐飲,你地話係咪好抵食呢?! 之後其實已經幾飽,但一場黎到,當然要食埋甜品先完滿,好癲呀!! 我地食咗好多款,有中式
老公話新開一間食店,於是約埋朋友一齊黎試

之後我地4個人分別order咗

P.S: 呢度既意大利粉仲跟埋餐飲,你地話係咪好抵食呢?!

之後其實已經幾飽,但一場黎到,當然要食埋甜品先完滿,好癲呀!! 我地食咗好多款,有中式,亦有西式
喳咋,老公好喜歡食喳咋,呢度都用好多唔同款既豆豆去煲,足料!!
麥米粥,朋友喜歡食,有咬口,但我個人覺得偏甜,但都唔錯!
雲尼心太軟$38,呢個係中環五星級酒店甜品師傅主理,心太軟焗得剛剛好,唔會over cook,而且有好多口感,一碟除咗有流漿心太軟及絕配既雲尼嗱雪糕外,仲有脆卜卜既朱古力條、oreao碎、綿花糖,超值呀!! 唔怪得隔離枱既食客都order啦!!
芒果奶凍千層蛋糕$25,呢個好好味ar,好fresh,開頭仲以為係夾住芒果肉,但食落先知係好似Serbet既質地,正!!
金箔爆炸朱古力卷$25,呢個都係中環五星級酒店甜品師傅主理,又係有唔同口感,朱古力漿+朱古力脆脆既外層,包住朱古力卷蛋,但一d都唔漏,好味!!
2013-01-06