2022-03-19 320 瀏覽
係第五波疫情之下,已經個幾月冇出街食過飯☹️ 唯有寫返之前食同影低嘅嘢啦😮‍💨 早排好多人講好湯好麵,於是我哋嗰日專程入大圍試一試佢,食後感就係失望而回🤫海龍王湯陽春面($130)見到好多人都嗌呢碗麵,所以我哋都試試佢。一上到黎,就覺得有啲失望,份量比較少,隻蝦食落去唔係好新鮮,湯底都冇乜特別🥲 簡單講句,冇驚喜,好普通,未到好食☹️好頭好尾扁陽春面($104)睇Menu,覺得非常吸引。川味和牛面頰肉,又有法式燴牛尾,湯底係牛骨湯🐮 就咁聽已經覺得超級重牛味,但係食完都係兩個字:普通🥲 川味係有少少少少微微辣味,牛肉係淋既,但真係一碗好普通嘅牛肉麵。泡椒無骨鳳爪($48)成餐飯最好食嘅,竟然係呢個鳳爪☹️ 好入味,調味啱啱好,食完之後非常開胃。 山長水遠入大圍,就係為咗佢,但真係有啲失望🥲當然唔會期望食麵會有啲乜嘢超級大驚喜,但係味道同價錢真係畫唔上一個等號。滿心期待食麵,點知係個鳳爪最好食😹

海龍王湯陽春面($130)

好頭好尾扁陽春面($104)

泡椒無骨鳳爪($48)

海龍王湯
好頭好尾