得罪你啲咩?時間係下午4:30,諗左一陣食乜 😀我就行埋腸粉檔問: 芫荽叉燒可唔可以走芫荽?🙄腸粉檔畫眼線短攣髮 女店員鄙視眼神 串串貢嘅語氣反問: 點樣無芫荽?!😀我: 哦。撈埋嘅。咁我要一份蝦腸一份牛肉腸唔該其實跟住我唔知去邊個位俾錢😅佢又乜都唔講好似嬲左成村人咁☺️最後行去舖另一邊嗌多兩樣野就俾埋錢。必須講其他職員姐姐都係好友善😊又行返去腸粉檔。😀我: 唔要豉油唔該零回應。跟住我就㩒電話📱我的確係聽唔到佢第一句問。之後佢就大聲嗌。😡畫眼線短攣髮 女店員大聲喝: 係咪擺埋一齊啊!?😀我: 分開擺唔該最後係其他姐姐好有禮地遞4盒食物比我。想講嗰度係馬路旁。環境好嘈。聽唔到係咪需要喝我?而其實係我一行埋嚟,問第一句佢已經好不屑。自問全程都好有禮貌,而家係咩事?我都真係反應唔切要當場同佢對質。真心未見過點心包點舖嘅店員,態度可以差成咁😐買得呢啲快餐點心,講真都唔會要求服務,交易來去如風啦,完全理解,天氣熱。其實呢,唔係個個都買過,個個都係熟客,問一兩句幾唔閒?下午4:30,現場認真係無人。做得唔開心辛苦都唔好對別人出氣啊😐你可以直接話唔做我生意,話比我聽得罪你啲咩。而唔係無里頭發洩係我度。
得罪你啲咩?

時間係下午4:30,諗左一陣食乜
😀我就行埋腸粉檔問: 芫荽叉燒可唔可以走芫荽?
😀我: 哦。撈埋嘅。咁我要一份蝦腸一份牛肉腸唔該

又行返去腸粉檔。
😀我: 唔要豉油唔該
零回應。
跟住我就㩒電話📱我的確係聽唔到佢第一句問。之後佢就大聲嗌。
😡畫眼線短攣髮 女店員大聲喝: 係咪擺埋一齊啊!?
😀我: 分開擺唔該

最後係其他姐姐好有禮地遞4盒食物比我。

真心未見過點心包點舖嘅店員,態度可以差成咁😐

嗌➡️整➡️裝➡️收錢➡️拎貨走得

正常嚟講做完以上程序走得,你咁惡死做乜?唔想做可以唔做。做得就尊重返別人,包括客人、同事。
外賣自取