2012-10-23 486 瀏覽
嚟南丫島點可以唔食金卷D蛋卷?!行緊見到金卷嘅時候即刻停落嚟,見到做蛋卷嘅機器同埋新做好嘅蛋卷,好大陣香味。問可不可以買一盒椰絲鳳凰同埋肉鬆鳳凰雙拼嘅蛋卷,老闆好爽快咁同意佐。後尾行山行到想have a break嘅時候唸起仲未食蛋卷,就坐落嚟食。圖片就唔記得影,因爲實在太好味。D蛋卷真係好酥鬆好松化!肉鬆夾得實實嘅,而且分量一點都無偷工減料。真係唔話得!椰絲味嘅style就同肉鬆嘅鹹香唔同,但椰絲亦都好香,又唔會太甜。真係後悔只買了一盒!因爲之前沒試過,所以今次淨係想嘗嘗鮮咁,無想到咁好味。其實金卷係榕樹灣同索罟灣都有一家分店,後來行到索罟灣又買佐兩盒帶返屋企。順便試食佐佢同樣好招牌嘅白飯魚,就覺得唔係想象中咁好食,而且漲佐價,就無買。總之強烈推薦呢間嘅蛋卷!TIPS:如果整蛋卷嘅師傅係度嘅話,而你又唔係好想加料,或者鍾意食齋蛋卷多D,可以麻煩佢現場幫你做一盒無餡嘅蛋卷。亦都係十分之好食ga!而且新鮮出爐滾熱辣!
嚟南丫島點可以唔食金卷D蛋卷?!

2012-10-21
外賣自取