2016-01-05 6502 瀏覽
今日老闆請食飯, 近近地去麥當勞道2號食半自助餐, 去到唔洗等位, 可能早啦, window seats睇風景(雖然無咩風景睇, 只見到動植物公園的後山斜坡). Main course我叫左咖哩豬扒飯, 老闆叫左煎龍利柳配薯蓉, 未食main course, 先取了沙律、火腿同三文魚, 沙律同三文魚新鮮, 配料選擇亦充足, 火腿雖然得兩款, 但好味就足夠了.之後食左蒜蓉炒雜菜, OK啦, 燒鵝不推薦, 好老又硬. 等左陣, 約20min, Main course咖哩豬扒飯出場, 熱辣辣, 好脆, 非常香口, 咖哩香而不辣, 還有螺肉同八爪魚做小食, 食左半碟, 已經飽飽地.再飲左半碗花生雞腳湯+2件cake, 其中芒果旦糕好重芒果味, 無揸流攤, 芝士旦糕係我至愛.其他仲有中式點心(燒賣,蝦餃......)、豬腳薑、布甸、生果等, 但個胃容量有限, 食唔到喇, 以地點、食物選擇、質素及服務來說, 價格尚可啦.最後, 對女士來說, 飽死都要食埋個Häagen-Dazs雪糕......脆筒加兩球士多啤梨雪糕, 再加邪惡的朱古力漿與碎糖粒, 還是免費的, 我醉了!

之後食左蒜蓉炒雜菜, OK啦, 燒鵝不推薦, 好老又硬.

2016-01-04