The Farmhouse 咖啡廳

最近天氣咁熱,所以減少咗室外活動~放假我就約埋好友一齊去到北角Hyatt Centric 酒店嘅The FarmHouse食返個全新夏日下午茶,而家享用下午茶嘅guest除了可品嚐到一系列精緻美味嘅鹹點同甜點之外,仲可免費使用酒店的人氣必拍打卡熱點 – 頂層無邊際泳池,讓您於池邊享受陽光和壯麗的維港美景🌊真係打卡又消暑嘅活動呀!🍹夏日下午茶🧁甜點有杏仁鬆餅配蜜餞菠蘿、雜莓醬、凝脂奶油,蜜餞菠蘿醬好特別啊!仲有草莓撻、朱古力泡芙、椰子芒果杯、熱情果汁開心果軟芝士蛋糕,每一款都各具特色又唔會過甜~鹹點有法式鵝肝凍撻、龍蝦包、番茄莎莎牛油果撻及和牛漢堡配黑蒜蛋黃醬。除咗打卡三層架下午茶之外,自助區仲有提供無限量即場製作的梳乎里班戟、可麗餅雪糕筒、雪糕、綿花糖等。雪糕超多口味,我就最鍾意薑汁撞奶味,薑汁味濃郁,充滿香港特色!另外仲可以加配特飲Summer Spritz 由Chandon、橙、迷迭香製成,味道同呢個下午茶好match 㗎!

🍹夏日下午茶🧁