2024-05-06 219 瀏覽
呢日去咗油街實現做文青 感受一吓藝術氣息🎨 夜晚就嚟咗呢間cafe坐吓 食個晚餐黑椒牛肉多士配薯條想食得輕量啲嘅話 呢份多士係個唔錯嘅選擇🥪 多士係酸種麵包 輕輕烘過之後 搽上一層horseradish sauce 呢一種醬汁食落酸酸地 有少少似cream cheese🤣 然後再有火箭菜黑椒牛肉同埋燶邊太陽蛋🍳 整個配搭都好夾 旁邊仲有大量嘅薯條🍟煙鴨胸波椒汁蝴蝶粉呢碟蝴蝶粉嘅份量夠晒同朋友兩份分享 佢嘅形狀好掛汁 醬汁嘅味道有少少墨西哥風味 因為主要嘅材料有三色椒🫑 然後面頭有五片非常厚身嘅煙鴨胸 餐廳完全唔吝嗇 五片煙鴨胸都係有一定嘅厚度 所以煎香完之後入面都保持住JuicyLatte呢間cafe嘅咖啡真係別出心裁☕️ 拉花都幾獨特 成日都帶俾人驚喜 呢日得到嘅係印度猶長嘅造型😮 latte 奶同咖啡嘅比例好好 奶香十足Cold brew呢個都幾特別 係裝咗係一個玻璃樽入面 再附上一個球狀嘅冰粒🧊 等我地飲嘅時候先加落冰度🫢 我就更鍾意呢個 因為有好香嘅咖啡香👍🏻呢間cafe嘅質素都唔錯 食完先記返起自己喺旺角都有食過呢間餐廳 兩間分店都一樣咁高質啊🥰

黑椒牛肉多士配薯條
黑椒牛肉多士配薯條

煙鴨胸波椒汁蝴蝶粉
煙鴨胸波椒汁蝴蝶粉

Latte
Latte

Cold brew
Cold  brew
Cold  brew