2022-08-05 103 瀏覽
辛苦做咗成個禮拜嘢,星期五一定要食餐好嚟慰勞自己!今日蜜桃小丸子嚟到炮台山覓食,最鍾意食泰菜嘅我記得呢度有橙象,忍唔住又走咗入去食。好鍾意舖頭好大好闊落,仲要有啲草草係度點綴,好似去咗森林咁好舒服放鬆。佢仲有啲圓形卡位,一睇就知好好坐,最岩同一班朋友嚟談天說地!餐牌有各式各樣嘅菜色比你揀,最特別係有好多芒果為主題嘅飲品同甜品,睇見都開心🤩原個菠蘿海鮮焗飯:超正!十分足料,有魷魚、蝦、青口、魚塊不特止,仲有臘腸、腰果、肉鬆、菠蘿粒等配菜,口感豐富之餘,仲食到甜酸咸鮮嘅味道,令人眼前一亮🤩泰式拼盤:所有食物都係熱辣辣架!蝦餅超級彈牙,啖啖肉好好味;魚餅都係熱辣辣,食落有陣陣嘅香料味;春卷包咗粉絲蘿蔔絲等,仲滲咗啲咖啡入去,外脆內軟好正;香葉包雞嘅雞用咗香茅嚟醃,唔會太濃調味剛剛好,出面脆脆地一啖咬落去入面好嫩,好味😋😋😋炭燒牛肋骨:唔使BBQ都食到陣陣炭香味,配埋特製醬汁好惹味!最貼心係佢會有啲酸蘿蔔青瓜配菜,開胃之餘又感覺無咁熱氣。我地叫咗兩杯嘢飲,一個係mango mania,飲落似芒果沙冰,芒果味勁濃,仲有芒果粒,堅係真材實料,夏天飲超爽!另一杯係Mango treasure,入面有

我地叫咗兩杯嘢飲,一個係mango mania,飲落似芒果沙冰,芒果味勁濃,仲有芒果粒,堅係真材實料,夏天飲超爽!另一杯係Mango treasure,入面有芒果布甸係底,上面仲要有芒果雪糕,完全可以當甜品嚟食,飲落去令人幸福感滿滿🥰

多謝橙象令到我開開心心食餐飽,食物好味果然可以療癒人呀!有機會會再嚟食😁😁😁