🇰🇷🇰🇷🇰🇷今次食依間韓國菜主要係想食招牌牛肉Bulgugi 就連在韓國菜集中地尖沙咀,都唔係好見到有得食,專程黎到北角依間試下全店職員都係韓國人,仲有韓國人排隊黎食,感覺有保證又夠哂地道山峰烤牛肉($488)餐牌寫住mountain bulgugi,砌到成個山,入面其實係芽菜,肉既份量都岩兩個人食,仲有麵、菜、菇,肉同芽菜一半燒一半用湯汁煮,好有韓國地道風味,味道👍🏻👍🏻韓牛質量都唔錯,唔係港式肥牛,所以都唔會太膩,亦都唔會令湯沾滿肥油雖然價錢略貴,但因為唔係度度都食到,值得一試👍🏻👍🏻海鮮煎餅($160)依個海鮮煎餅同平時唔同,佢係料多過粉,但仍然煎得香脆可口👍🏻👍🏻雖然材料多好唔易夾起,但啖啖海鮮好惹味,蝦、魷魚都好大件,落蔥既份量都唔少Sunrise($38) & Yellow Flower($38)飲品都唔錯,比想像中大杯,而且最緊要唔太甜,味道岩岩好
🇰🇷🇰🇷🇰🇷

今次食依間韓國菜主要係想食招牌牛肉Bulgugi

山峰烤牛肉($488)
雖然價錢略貴,但因為唔係度度都食到,值得一試👍🏻👍🏻

海鮮煎餅($160)

飲品都唔錯,比想像中大杯,而且最緊要唔太甜,味道岩岩好