2023-07-21 1653 瀏覽
未攞米芝蓮推介之前已經想試,不過地方太隔涉😢攞左米芝蓮必比登推介之後更加想試😂襯今日係銅鑼灣返學,就來了🙈餐廳係炮台山AIA後面,餐廳顏色都好sharp,好易搵~去到餐廳係六點鐘,餐廳居然冇乜人😳入到去,發現餐廳佈置都幾簡單~一入去係收銀同水吧,兩邊係枱凳,最後係廚房~我地是但揀左個位就坐低,用qr code落單,不過枱都有餐牌~而且本餐牌幾colourful👍另外,如果要💧水的話,要出去自助水站自己斟水~🐟炸魚無薯條 ($30)呢個係我會來呢度嘅最大原因😂個「薯條」其實係魚肉來,食落好煙韌,份量都幾多😍佢有五隻醬俾你揀一松露醬、蟹皇醬、雙子醬(明太子、蟹子)、山椒醬、他他醬~我地揀左🦀蟹皇醬,不過個醬蟹味唔多出,食落似他他醬多D😅🍘年糕 (免費)呢個年糕係唔洗錢嘅😂單純見到佢個膠屏風貼住張紙話like佢社交平台就有個年糕送,個promote仲做緊,即like😎一份2塊,幾大塊😳見佢係沾左🥚蛋漿先煎嘅,食落甜甜地,不過我唔係咁鍾意 🙈🦐蝦頭油炸蝦球魚麵撈 ($72)🦐炸蝦球幾煙韌,不過感覺有D似魚蛋😂蝦頭油魚麵上面有D紅蝦仔😳第一次食魚麵,質素好煙韌,微微嘅蝦頭油,唔會好重,感覺唔錯😋
未攞米芝蓮推介之前已經想試,不過地方太隔涉😢
攞左米芝蓮必比登推介之後更加想試😂
襯今日係銅鑼灣返學,就來了🙈

餐廳係炮台山AIA後面,餐廳顏色都好sharp,好易搵~
去到餐廳係六點鐘,餐廳居然冇乜人😳
入到去,發現餐廳佈置都幾簡單~
一入去係收銀同水吧,兩邊係枱凳,最後係廚房~
而且本餐牌幾colourful👍

另外,如果要💧水的話,要出去自助水站自己斟水~
🐟炸魚無薯條 ($30)
呢個係我會來呢度嘅最大原因😂
個「薯條」其實係魚肉來,食落好煙韌,份量都幾多😍
我地揀左🦀蟹皇醬,不過個醬蟹味唔多出,食落似他他醬多D😅
炸魚無薯條
🍘年糕 (免費)
呢個年糕係唔洗錢嘅😂
一份2塊,幾大塊😳
見佢係沾左🥚蛋漿先煎嘅,食落甜甜地,不過我唔係咁鍾意 🙈
年糕
🦐蝦頭油炸蝦球魚麵撈 ($72)
🦐炸蝦球幾煙韌,不過感覺有D似魚蛋😂
蝦頭油魚麵上面有D紅蝦仔😳
佢仲有🍅蕃茄、🧅洋蔥粒俾你解膩👍
蝦頭油炸蝦球魚麵撈
🍜我要自由點2.0 ($91)
呢個即係車仔麵,自己揀料、湯同麵😎
餸方面,我地揀左🐟魚肉春卷、🐟黃金魚餅、🥦冬菇、🐔雞扒、🐟炸魚皮~
🐟魚肉春卷同黃金魚餅都只係一般般,冇乜特別🤦‍♀️
🐟魚肉春卷仲覺得有D硬……
🥦冬菇幾腍👍
🐔雞扒大塊又幾夠味~
最有驚喜係🐟炸魚皮,份量幾多,而且好酥脆,唔會硬,唔會好鹹,正👍👍👍
🐟湯揀左白雪雪魚湯,但又唔覺好有魚味🤷‍♀️
爽彈魚麵都係好彈牙😋
我要自由點2.0
🍹凍奶茶 (+ $9)
多奶少甜少冰,茶味幾濃,但唔會削,唔錯~
凍奶茶
最後埋單 $193,冇加一~
🍴食物幾特別,可以來試下~
💁‍♀️服務正正常常~
2023-07-16
$92.5 (晚餐)
炸魚無薯條
蝦頭油炸蝦球魚麵撈