台灣菜有好多種,今次呢間台灣菜都滿足左我哋好多對台灣菜既想法,不旦有台式火鍋、台式小食、蛋餅仲有肉燥飯台式麵!位置都容易搵既,附近都係一條食街,選擇都多,不過遇見花蓮相對裝修比較明亮,店舖也比較大點,坐得比較舒服。餐點方面,我哋簡左台式香濃沙茶鍋,入面有娃娃菜、牛肉片、米血糕、牛丸、粟米、金菇……食材豐富新鮮,店員服務好好,當我哋煮煮下想熄細少少,但熄錯左個火,店員都好快好積極幫我們解決,讚!鍋底沙茶醬味香濃,加埋吸味既薯粉,滋味加倍!米血糕我比較少食到,浸落沙茶湯底吸左啲味道之餘又吾會散開,感覺吾錯!我哋仲簡左個薑蔥慢煮豬軟骨飯,薑蓉同蔥花比得毫不手軟,我鍾意呢種配搭,加埋啲咸菜一齊食,吾夠咸菜檯面仲有一樽可以加黎撈飯,相對黎講如果有多少少汁撈飯會更好味😋豬軟骨軟淋可口,帶點醬油既味道,味道適中,份量感人!花蓮小食拼盤,即使我未去過花蓮,今次都試到花蓮既口味了!花蓮口味相對比較辣口,小食拼盤比較適合食得辣既朋友仔!我覺得整體口味都吾錯,滷水大腸入味可口,鹽酥雞香脆大件,雞卷大件酒味香濃,牛肚滷味入味好入口,臭豆腐相對係比較香辣可口,黑色的臭豆腐更有特色,脆魚塊香脆,滷蛋味道超讚!溏心

花蓮小食拼盤,即使我未去過花蓮,今次都試到花蓮既口味了!花蓮口味相對比較辣口,小食拼盤比較適合食得辣既朋友仔!我覺得整體口味都吾錯,滷水大腸入味可口,鹽酥雞香脆大件,雞卷大件酒味香濃,牛肚滷味入味好入口,臭豆腐相對係比較香辣可口,黑色的臭豆腐更有特色,脆魚塊香脆,滷蛋味道超讚!溏心質地又滷得入曬味,吾錯!

飲品方面我哋叫左芋泥芋香奶茶,夜市鳳梨水果茶,芋泥芋香奶茶就係飲開既芋香奶茶加上芋泥,芋味加倍!夜市鳳梨水果茶有新鮮水果茶既口味,吾會太甜太膩,飲落清爽!

整體感覺,性價比都吾錯,食物質量都吾錯,服務態度好好,份量也不錯👍可以再黎試吓其他食物同飲品😋
  • 花蓮小食拼盤
  • 台式香濃沙茶鍋