2023-08-17 154 瀏覽
一早已聽聞七姊妹道有間幾好食嘅印度菜,終於有機會一試。因為比較少食印度菜嘅關係,自然睇餐牌嘅時間會比平常多啲(但事實上都只係睇咗5分鐘左右,而當時餐廳亦唔算多人)但嗰位疑似老闆嘅店員好似好唔耐煩,催我哋落單不特止,仲要串我哋:睇咁耐原來最後都係嗌返comboset dinner for 2,我心諗:關你咩事……佢嘅態度真係有少少offensive,好似取笑緊啲食客咁。不過,只係得佢有問題,另一位男waiter嘅服務態度非常好,會喺上菜前後問一問你,面帶笑容咁!食物方面,combo set for 2有:咖喱角、香燒雞、瑪沙拉羊及什菜咖喱、印度烤餅、印度炒飯同飲品2杯;全部食物味道都唔錯,佢個咖喱角好大件,入面夾咗一啲秘製餡料,唔會太油膩、香燒雞味道有少少似連鎖快餐店同款燒雞,但印度餐廳嘅份量大得多!至於瑪沙拉羊及什菜咖喱,佢係2款唔同嘅咖喱,個人覺得什菜咖喱嘅味道更加似平時嘅港式咖喱;而瑪沙拉羊嘅咖喱就深色水啲、無咩咖喱味。飲品方面嗌咗杯熱檸茶,味道同港式茶記相似,唔知係咪坐落香港太耐,部分食物同飲品嘅味道走向都偏「港化」。最後講埋環境,門口係圓拱門型,內籠燈光昏暗,但尚算整潔,啲佈置
一早已聽聞七姊妹道有間幾好食嘅印度菜,終於有機會一試。

最後講埋環境,門口係圓拱門型,內籠燈光昏暗,但尚算整潔,啲佈置令到成間餐廳個氣氛幾有中古風情。整體嚟講,係一間值得嘗試嘅印度餐廳。
2023-08-14