呢排都幾hit嘅Topic其中之一應該係北角嘅畫展喇! 我同飯伴放左工過去睇~睇完就梗係喺附近食喇 , 企左咁耐...嘿~一早喺公司上openrice search定有咩食,咁岩比我見到有一篇OR情報竟然真係講附近有咩好食!揀完之後一心就黎到素食.分子 InnoVeggie試下佢d fusion 素食喇 我地睇完畫展大約7:15pm, 去到InnoVeggie都仲有位,店內地方很大, 很有Cafe的Style, 讓人感覺很舒服~坐下一會就有店員提供一壺茶先看看我們的點餐 本來想吃菇包的, 不過店員說已經售罄了~最先來到的是 甜酸齋 , 呢個一黎有點失望, 因為那個齋的口感很硬, 不過飯伴覺得它夠冰凍, 而我倆都覺得它的甜酸醬汁是可口的~ 泰式串燒(6串) - 呢個係驚喜地好吃呢! 那個串燒的質感和味道也很像肉類的串燒, 而且那個沙嗲汁整得非常好味! 而且又非常不吝嗇地給很大碟的沙嗲醬! 估唔到素食串燒都可以咁惹味呢! 呢個非常推薦 牛肝菌松露意大利雲吞 - 呢個我自己就好中意食喇! 因為佢個sauce好Creamy同好有松露味, 而且雲吞入面會食到芝士味...
呢排都幾hit嘅Topic其中之一應該係北角嘅畫展喇!

我同飯伴放左工過去睇~睇完就梗係喺附近食喇
, 企左咁耐...

嘿~一早喺公司上openrice search定有咩食,

咁岩比我見到有一篇OR情報竟然真係講附近有咩好食!

坐下一會就有店員提供一壺茶
先看看我們的點餐
本來想吃菇包的, 不過店員說已經售罄了~
酸齋
最先來到的是
甜酸齋
牛肝菌松露意大利雲吞
- 呢個我自己就好中意食喇! 因為佢個sauce好Creamy同好有松露味, 而且雲吞入面會食到芝士味...基本上同你喺出面西餐廳食到嘅味道係過之而無不及呢! 另外呢個份量都幾多, 最少都應該有8隻, 岩哂我呢D中意Creamy Sauce嘅人!
招牌脆米炒飯
招牌脆米炒飯
- 最後黎到嘅炒飯, 成個飯都食到果D脆米, 而且都炒得幾平均, 唔會一啖有好多脆米/一啖完全無脆~ 食左上面D濃味食物呢個就比較清淡, 如果食左呢個先應該會覺得更好味! 不過佢有一個缺點, 就係食完D脆米會痴牙

今次食完我覺得呢間素食食店好有驚喜! 因為佢有好多款唔同嘅嚐試同唔同嘅選擇, 好似今次我地一餐飯就食左中式、西式、泰式的素食! 大家如果經過...或者好似我地咁行完畫展, 都可以黎試下呢!
2016-06-22