2016-05-22 157 瀏覽
之前翻公司開會,系公司附近見到呢間落地玻璃窗好大嘅New York Diner。覺得有D驚喜。然後同同事開完例會打算去呢度食野。兩個人唔係點咗好多野,夠食。大蝦沙律,首先就系大蝦好大喇。蔬菜新鮮,蝦都夠新鮮,裡面蝦肉好嫩。兩個人一人一邊蝦肉。番茄青瓜加沙拉醬,清新爽口。凍水果茶,天氣比較熱,飲花茶水果茶就最中意啦,酸酸甜甜,覺得好滋味,冰涼潤喉。黑松露西冷扒飯,D扒煎得8成熟,有人覺得太熟,但係我就係覺得剛好,嫩口,黑松露加埋不會味道好濃,而且同牛肉搭配,覺得牛肉更加嫩,一D都唔老。荔枝蛋糕,做得好精緻。有幾時,你食飯,不為有幾好味,真系可能就系因為你食了心情好,見到美好嘅市委,忍不出都系心情愉快。奶油味濃,滑滑哋,好似雪糕一樣。有D奇異果又覺得有D清新酸甜。
2016-04-27