今日我last day所以就同一大班同事去飲茶喇~*之前知道呢度全日都免茶芥加一, 所以就趁今次去試試喇~食物質素都好好, 可以話係有水準, 我地叫左都幾多野架:1. 帶子莧菜鳳眼餃, 蝦餃: 個鳳眼餃造型好特別, 係開住口好似隻眼咁嘅, 味幾好, 菜唔會有渣; 蝦餃我冇食, 但係見到個餡都好多~2. 什錦鹵水拼盤: 有別於一般嘅潮州食肆, 佢係用一個大湯碗上嘅, 我個人唔太鍾意太咸, 呢度嘅鹵水汁就合晒我口味喇~3. 蒜香灼通菜, 生菜: 炸蒜粒雖然只係點綴, 但係好香, 菜又唔會太油, 幾好4. 潮州叉燒飽x2: 我冇機會試lu, 但同事都話佢皮薄餡多, 仲有佢個樣似上海式嘅菜肉飽, 係冇爆開口嘅, 外型同廣東式嘅有d唔同*5. 潮州手打魚蛋河(窩): 推介呀!!! 河粉好薄好滑, 有芽菜, 魚蛋同魚片都幾彈牙, 好清好好味!~6. 蠔仔粥(窩): 好多蠔仔呀係另一推介! 好好味~7. 雞紮, 鳳爪, 排骨陳村粉: 普通野, 但都幾好食~8. 豉油皇炒腸粉: 同上9. 胡椒豬肚: 我冇食但同事反應良好*總括而言, 呢度係絕對有下次架! 因為我今次冇機會試蠔餅同芋泥! 下次可以同屋
今日我last day所以就同一大班同事去飲茶喇~*

之前知道呢度全日都免茶芥加一, 所以就趁今次去試試喇~

食物質素都好好, 可以話係有水準, 我地叫左都幾多野架:

6. 蠔仔粥(窩): 好多蠔仔呀係另一推介! 好好味~

7. 雞紮, 鳳爪, 排骨陳村粉: 普通野, 但都幾好食~

8. 豉油皇炒腸粉: 同上

9. 胡椒豬肚: 我冇食但同事反應良好*

總括而言, 呢度係絕對有下次架! 因為我今次冇機會試蠔餅同芋泥! 下次可以同屋企人再黎*
11個人閒日午飯只係食左四百七十幾咋~~ 真係超值!~
  • 潮州手打魚蛋河
  • 蠔仔粥