2012-11-29 422 瀏覽
泰菜常客既我,先由家最近的寫起。 Crystals Thai 開業一年多d,水準也算ok. 先order 個最愛既two cold dish1) 無骨泰式雞腳:份量夠。也爽,sauce 夠辣,但友人吃後狂飲水,愛辣的我覺ok,要辣先過引。2)泰式生蝦:貴了一點,但也算新鮮,pass.汁不夠濃辣,合一般港人口味。 Hot dish:1) 燒烏頭魚:百多元的烏頭似乎細了一㤐,勝在肉質夠滑,不會過火。2)炒通菜:ok3)雞肉and 豬肉串燒:很香,計也ok ,不錯!4)tong Yum soup: 對我來說不夠辣,味不夠濃。但友人甚like!5)抄蟶子:很鮮美,sauce not bad Drinks: Chang beer: 加十多元杯生啤好抵飲!Coco nut juice: must order item !最後唔少得甜品:Mango 羅米反:可能mango 唔係事令,唔夠甜呀.但個汁同反ok.汁夠香濃Overall 來說,整體ok. 但冷氣有d太多太冷了!

泰菜常客既我,先由家最近的寫起。
Crystals Thai 開業一年多d,水準也算ok.
先order 個最愛既two cold dish
Hot dish:
2)炒通菜:ok
3)雞肉and 豬肉串燒:很香,計也ok ,不錯!

5)抄蟶子:很鮮美,sauce not bad

Drinks:
Chang beer: 加十多元杯生啤好抵飲!
最後唔少得甜品

Overall 來說,整體ok. 但冷氣有d太多太冷了!
2012-11-08