今晚試澳門過江龍,見到門口既米芝蓮logo已經心郁郁去試好耐🤤今次不負所望👍🏻必試推介:招牌蝦籽撈麵配金錢肚、雲吞,先要講一定係手工竹昇麵,比一般的麵厚身啲、有質感咬口👍🏻而金錢肚爽口,雲吞係彈牙鮮蝦餡,係傳統的一口一雲吞。另外種配左炸墨魚餅,上枱分量超級足料。上層有大量既蝦籽佈滿,每一口麵都食到蝦籽😋另一必試:澳門豬扒包,落單既時候好多偏好可以揀,但我就食返標準。包身熱辣辣鬆脆,豬扒調既味道啱啱好,配上炒香既洋蔥,加上少少咖哩香,再惹味d~其他野食都好好食,葡式香辣喇沙湯米粉:店主重講解一定要先將檸檬葉浸落喇沙湯一分鐘,先好放湯落米粉度,喇沙湯底香得黎又有少少檸檬既清新,配料上有烤雞翼、酸辣腩仔、炸墨魚餅。酸辣腩仔最為突出,酸酸辣辣,又香口。小食:蜜糖豬頸肉,甜甜地但仍有燒烤香味。飲品試晒兩款樽仔飲品:葡式焦糖咖啡,好香焦糖味,有少少似咖啡糖,但唔算好甜。葡式奶茶,係錫蘭茶葉味,無港式咁重茶香。今次叫左個二人set加多個豬扒包,性價比高,唔洗過大海先食到澳門美食🤭贏晒~

蝦籽撈麵配金錢肚、雲吞

澳門豬扒包

小食:蜜糖豬頸肉,甜甜地但仍有燒烤香味。
蜜糖燒豬頸肉

蝦籽撈麵配金錢肚、雲吞