餐廳: 小老板 (華凱大廈)
資訊:

2023-06-22 456 瀏覽
同學介紹過呢間D鍋貼好抵食,上一次食過,真心覺得超平靚正😳今次又係附近返學,一放低過袋就即刻來了😎來到舖頭係六點半度,門口已經有D人圍住😳上次食燒賣、鍋貼,係用雞皮紙袋仔裝,影相唔多方便😞今次因為想要個盒仔,就叫左一份🥟生煎鍋貼、一份🐷生煎包了~但鍋貼同生煎包都o岩o岩賣晒,所以要等佢再煎過,staff都有講明話要等,問我o唔ok~係等緊嘅期間,見到門口都貼左幾張報導😳冇諗過呢間舖都有D名氣😂大概等左十至十五分鐘左右,生煎包同鍋貼就得了~🐷生煎包、🥟生煎鍋貼 (每份 $12 - 3隻)買完返課室出面食仲好熱辣辣😍🥟鍋貼大大隻,外皮香脆~肉餡大粒,又多菜👍不過覺得鍋貼底有少少燶😢🐷生煎包會跟一小包醋~包皮比較厚身,肉餡份量都ok😊點醋食,減左D油膩感~自己感覺鍋貼比生煎包出色😂但 $12蚊3件呢個價錢,真係好抵😎
同學介紹過呢間D鍋貼好抵食,上一次食過,真心覺得超平靚正😳
今次又係附近返學,一放低過袋就即刻來了😎

來到舖頭係六點半度,門口已經有D人圍住😳
上次食燒賣、鍋貼,係用雞皮紙袋仔裝,影相唔多方便😞
今次因為想要個盒仔,就叫左一份🥟生煎鍋貼、一份🐷生煎包了~
係等緊嘅期間,見到門口都貼左幾張報導😳
冇諗過呢間舖都有D名氣😂
大概等左十至十五分鐘左右,生煎包同鍋貼就得了~
🐷生煎包、🥟生煎鍋貼 (每份 $12 - 3隻)
買完返課室出面食仲好熱辣辣😍
🥟鍋貼大大隻,外皮香脆~
肉餡大粒,又多菜👍
不過覺得鍋貼底有少少燶😢

🐷生煎包會跟一小包醋~
包皮比較厚身,肉餡份量都ok😊
點醋食,減左D油膩感~
自己感覺鍋貼比生煎包出色😂
但 $12蚊3件呢個價錢,真係好抵😎