2016-07-10 517 瀏覽
星期日訓到晏一晏,就被阿哥嘈住叫肚仔餓!平時就阿哥請我食好東西,今次我就要帶住阿哥去食好東西了!又新街,向來就美食一條街,再行過B仔涼粉、泛后甜品個頭,原來開左間新野!作為元朗人,緊係要試下新野推薦下俾其他人多個地方HEA下啦!呢個BURGER &BAR 開左一個月未幾耐,起呢區黎講都係走一條唔同既路線!你睇下內部既環境先! 個老闆真係好有心思、品味啊! 同區既餐廳可能只在有個地方開食店搵錢!但是,呢間野真係好舒服啊! 星期日中午過黎食下BRUNCH寫意下,真係唔多地方可以做到!餐具也落了心思! 好似尖沙咀、灣仔高級餐廳既FEEL! 店員也非常熱心推介MENU,又同客人傾下,好有誠意同窩心的感覺!黎到BURER店,無理由唔食掛!紐約雙層八安士漢堡!你見到嗎? 我搵左我阿哥隻大手作對比,個漢堡超巨大,仲要個牛肉兩塊,每塊都有手指尾咁厚!牛肉,好食到不得了! 牛肉係內膽仲有少少粉紅色,仲嫩口,一點都唔老架!有兩塊唔同味既芝士,車打同麼沙里拿芝士,再加生菜隔下,個口味豐富到呢!竟然起元朗搵到尖沙咀西餐廳既質素,真係感動到不得了! 因為真係多左個新蒲點!烤牛柳BRUNCH早餐,個滿足程度係十級
星期日訓到晏一晏,就被阿哥嘈住叫肚仔餓!
平時就阿哥請我食好東西,今次我就要帶住阿哥去食好東西了!
餐具也落了心思! 好似尖沙咀、灣仔高級餐廳既FEEL!
黎到BURER店,無理由唔食掛!紐約雙層八安士漢堡!
烤牛柳BRUNCH早餐,個滿足程度係十級,因為樣樣都有,份量又足!
烤牛柳煮到5成熟左右,岩曬我阿哥鍾意食有肉汁JUICE味十足的牛肉!
炒滑蛋真岩岩好,帶蛋醬既每一口都很細嫩!
什菌也做得很好,平時一向都不愛吃菌類一直都覺得有些草青味,結果呢個什菌我係爭住食!
腸仔、煙肉、著餅、多士,多到我地慢慢食左兩個鐘!
星期日有這樣的地方,有這樣的時間慢慢休閒下真係得來不易!
最後,係兩杯朱古力! 店員仲推介我杯冷飲加埋咖啡JELLY!
嘩!  每一口都有JELLY咬下,真的好爽歪歪!
講真,起元朗呢個小地方有一間咁有質素同品味的餐廳真係難得!
聽講,佢地遲下拎埋酒牌架啦!  相信到時實有一班酒鬼起度歡聚!

2016-07-10