2021-05-01 147 瀏覽
行過見新店,店員介紹有好西就去一試!五百蚊四個菜,唔算貴,但行中間價路線元朗好多,要突圍而出,真係要加倍努力,唔係整個門口位俾人打卡抄深水埗文青咖啡店☕️路線就得。食物:煙三文魚+ham 凱撒沙律菜清甜 大碟,肉都算中上,唔會太多沙律汁同cheese power,👌香檳🍾️煮蜆蜆無沙唔大唔細,香檳酒味當然蒸發晒,蜆汁🥣可以飲,但欠一點吊味,例如用海鹽提升海鮮味Bb羊架女店員介紹話係signature dish,我肯定唔係,因為羊肉嫩得嚟都有啲羶,完全係無調味就煮,依靠普通鹽,少少黑胡椒吊味,唔突出,配上羊扒汁又係普通無咩味,點搞?同店員講medium,問客人係咪五成?咁想幾多成?可能係店員對西餐認識不夠,要強化,可取係伴碟蕃茄幾甜黑松露薯條🍟其實,好多店為咗賣多啲錢就話黑松露,根本個醬無咩黑松露,味道係千島醬味,何必呢?薯仔本身係ok,唔係大陸貨,但有好貨唔識提升餸菜水準,廚師就唔夠班啦!場內冷氣好凍,老闆加廚師問我係咪凍,我要帶帽你話?但問完我又無反應,最後隔離枱位太太(應該係佢哋親戚)指住我話人哋咁凍重唔較下冷氣,於是就關了一部告訴我不冷了。其實,問完客人唔即時反應,要家人提示,呢度究
行過見新店,店員介紹有好西就去一試!

食物:
煙三文魚+ham 凱撒沙律

香檳🍾️煮蜆

Bb羊架

黑松露薯條🍟

場內冷氣好凍,老闆加廚師問我係咪凍,我要帶帽你話?但問完我又無反應,最後隔離枱位太太(應該係佢哋親戚)指住我話人哋咁凍重唔較下冷氣,於是就關了一部告訴我不冷了。其實,問完客人唔即時反應,要家人提示,呢度究竟係食店或是屋企?

我明白新店係要不停試行提升水準,但見全場室內約廿個位,室外少過十個位飲咖啡加小食(無蛋糕,係整蘋果批嗰啲),真係好難賺錢。俾心機試吓自己食物及服務,問多啲客人意見改善。唔係工業風裝修打卡就揾到食。

2021-05-01