終於等到妹妹考完試sem break一齊出遠門,去左呢間收藏已久,網上見人地打卡打到傻既cafe( ー̀֊ー́ )對我呢個九龍人黎講,對上去錦田差不多十年前,疫情下無得飛,呢日就請左個日假,飛轉錦田,暫時遠離一下煩囂。ꊛ໋̝⋆゚︎︎交通到達錦上路站後可轉乘72號小巴於上村公園落車步行4分鐘或巴士64k/251A 張屋村站落車步行1分鐘ꊛ໋̝⋆゚︎︎環境分左室內室外區,室內用餐時限為1.5小時,之後就可以到室外繼續或自由無限時打卡,真心打卡位處處。如果揀室外坐,都唔洗擔心俾蚊咬,餐廳超貼心咁有蚊怕水供應,認真貼心!(๑˙❥˙๑)另外仲有間奢華大宅傢俬showroom,打卡打爆自己個相機,當左自己係個貴族咁呀!ꊛ໋̝⋆゚︎︎食物𓋜 黑松露帶子大蝦法式可麗餅 $𝟷𝟼𝟾賣相非常有誠意,有幾花花做裝飾望落去色彩豐富。即叫即整既可麗餅沾上太陽蛋蛋汁軟熟可口,內面包著mix 左千島醬既椰菜絲,當中仲夾雜住芝士碎,相當可口又開胃。帶子上既黑松露令整體非常香口,而兩隻大蝦都好新鮮。𓋜 墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意粉 $𝟷𝟺𝟾 好地地一碟意粉,都可以整得咁靚,真係好過份。頂頭都用左花花做裝飾,相當形合到餐廳呢種在郊外田園既形象。 意粉帶甜既

ꊛ໋̝⋆゚︎︎交通

ꊛ໋̝⋆゚︎︎環境

ꊛ໋̝⋆゚︎︎食物
𓋜 黑松露帶子大蝦法式可麗餅 $𝟷𝟼𝟾
黑松露帶子大蝦法式可麗餅

𓋜 墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意粉 $𝟷𝟺𝟾
好地地一碟意粉,都可以整得咁靚,真係好過份。
頂頭都用左花花做裝飾,相當形合到餐廳呢種在郊外田園既形象。 意粉帶甜既微辣好惹味,入面既墨魚鬚處理得相當好,一D都唔靱,而蜆既份量亦十分慷慨。
墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意粉

𓋜 黑芝麻芝士蛋糕 $𝟼𝟾
落左幾粒完整芝麻在上,唔會太甜,整個芝士蛋糕香十足,而且餅底亦唔會過厚過硬。
黑芝麻芝士蛋糕

ꊛ໋̝⋆゚︎︎飲品方面
𓋜 士多啤梨綠茶冰 $𝟼𝟾
雖在冬天,但由於陽光伯伯太溫暖,我地後尾都係去室內坐(〜 ̄▽ ̄)〜飲埋杯綠茶冰又清新終於涼返哂~

𓋜荔枝蒟蒻梳打 $𝟼𝟹
怕飲甜野既妹妹,表示好喜愛,因為好有大pat蒟蒻,超有咬口又唔甜。
飲品

✰強烈建議黃昏時分去,望住日落晚霞應該靚到爆開
✰今次去然過左聖誕,但完全感受到餐廳好著重節目打扮,有著濃厚既節日氣氛。
✰ 餐廳逢星期二休息
✰ 記緊千萬見要網上預早book位,餐廳會早一至兩日同你聯絡confirm booking
2022-01-05
黑松露帶子大蝦法式可麗餅