2022-07-27 71 瀏覽
近期香港興起食croffle,即係將croissant好似waffle咁,用waffle機嚟烘烤。本身已經好鐘意食croissant,所以croffle未食都已經估到會好好味!今次去嘅小店叫kroffle,留意返,openrice上地圖顯示嘅位置係⚠️⚠️⚠️有問題⚠️⚠️⚠️實際位置應該係元朗廣場內嘅KFC對出嘅巷仔!只要你搵到元朗廣場,再搵到地下嘅KFC,就會見到呢間kroffle!小店不設座位,但店外有小bar枱。店內嘅kroffle有分咸甜。因為始終係當下午茶小食,所以試點咗最基本嘅$32/2件basic croffle。$32只免費包#1-#5 一種經典醬,所以最後我+$3要多一款醬:朱古力醬加榛子醬。預製好嘅牛角包即點即放上窩夫機焗。幸好單唔算多,croffle好快就整好。醬係另上自己淋上croffle。鬆脆嘅牛角包,用窩夫機壓過後少咗空氣感但仍然保持脆口。加上即點即焗,成個croffle熱食都好出色!加上朱古力榛子醬mix埋更加無得輸!!!唔洗幾啖就成個croffle食哂!小總結💬Croffle香脆可口,食極都唔會厭!$32 for 2 croffle其實性價比已經算好高!如果出面餐

小店不設座位,但店外有小bar枱。

店內嘅kroffle有分咸甜。

朱古力加榛子醬

小總結💬
Croffle香脆可口,食極都唔會厭!$32 for 2 croffle其實性價比已經算好高!如果出面餐廳食肯定唔係呢個價,所以好值得再返嚟食或推介俾朋友!

(滿分為🤤x5)
好味指數: 🤤🤤🤤🤤
抵食指數: 🤤🤤🤤🤤