2020-01-05 262 瀏覽
Bove一路都係網紅打卡店,未搬入商場前佢啲梳乎厘就出名又靚又好食,後尾又因為係良心小店,引嚟唔少人幫襯打卡。一直對佢滿心期望,今日終於經過肚餓,又少人排隊,即刻買一個試下,點知就失望而回伯爵茶梳乎厘班戟(HKD42)話就話少人排,但落單之後都要等成半粒鐘。即整要等耐啲其實冇咩所謂,仲會好理解,不過半個鐘後俾pat咁嘅野我,真係不能接受😡先唔講話面頭冇左啲字冇咁靚,根本係成舊野塌左,唔講以為下面個塊咁薄係熱香餅。.望一望Poster嘅只供參考圖片:再望下揭開睇嘅實物:梳乎厘發唔起都算,佢根本大半舊都處於流質嘅狀態。上碟個位師傅咁都照樣起鑊擺碟、加蜜糖、嗌number俾我地,都真係幾唔顧及客人感受。下面嘅液體(蛋漿?!粉漿?!)自然避開唔食,但僥存嘅固體都唔係熟透哂,入口就似係俾浸滿汁液、濕答答嘅海綿蛋糕咁,相當之嘔心。忽略口感,調味方面唔太甜係唔錯嘅,不過伯爵茶味來源於一粒粒似係茶葉嘅顆粒,或者配搭正常梳乎厘冇問題,但今次配埋個粉粉地嘅蛋漿質感,就完全俾我體驗到咩係粗糙。常幫條脷磨砂的話不妨一試。

伯爵茶梳乎厘班戟

伯爵茶梳乎厘班戟(HKD42)
望一望Poster嘅只供參考圖片:

再望下揭開睇嘅實物:
伯爵茶梳乎厘班戟

常幫條脷磨砂的話不妨一試。

2019-12-29
下午茶