又入元朗探朋友了,今次朋友帶我地去鋒哥廚房食任食放題,真的十分足料。雖然主要係食烤魚雞煲同火鍋但一定要講下蒜茸燒𤐶🦪🧄每一隻蠔都佈滿了蒜蓉配上蠔真的很夾,忍不住食咗好幾隻,加上蠔都算新鮮又大隻!而餐廳仲有得生啤酒飲仲要任飲,好適合同朋友暢所欲談👫🏻講返正題先,麻辣烤魚和雞煲也很夠味又夠麻辣🌶️烤魚的魚肉不太腥,魚肉的肉不老偏嫩,而魚煮得越耐就更吸了麻辣湯。雞煲和平時食嘅差不多,雞肉冇雪味,每一個都係有麻辣的味道。而火鍋同樣都係選擇了四川麻辣湯底!一連三都係麻辣!和友人最喜歡的三款係黑毛豬,水魷魚和九肚魚。黑毛豬豬味適中,又淋又好食🤤水魷魚就係友人的致愛了,咬口偏硬少少!而九肚魚雖然多骨但很香魚味🫶🏻
又入元朗探朋友了,今次朋友帶我地去鋒哥廚房食任食放題,真的十分足料。雖然主要係食烤魚雞煲火鍋但一定要講下蒜茸燒𤐶🦪🧄每一隻蠔都佈滿了蒜蓉配上蠔真的很夾,忍不住食咗好幾隻,加上蠔都算新鮮又大隻!而餐廳仲有得生啤酒飲仲要任飲,好適合同朋友暢所欲談👫🏻